PODARI TRENUTEK

Osnovna šola Podgorje pri Slovenj Gradcu se je pridružila projektu PODARI TRENUTEK, v organizaciji Rotary kluba Slovenj Gradec. Namen projekta je učence koroških osnovnih šol spodbuditi k nesebični pomoči sočloveku, kar predstavlja temelj povezane in solidarne družbe.


Učenci bodo od 2. 12. 2024 dalje v posebne skrinjice odlagali listke, na katere bodo napisali, kako so nekomu pomagali (lahko sošolcu, družinskemu članu, učitelju, neznancu itd.) oz. kaj prijaznega so zanj storili. Zraven bodo dopisali svoje ime in razred, v tem primeru imajo tudi možnost biti izbrani za posebno nagrado. Mlajši otroci, ki še ne pišejo, lahko svoje dobro delo tudi narišejo ali pa jim pri zapisu pomaga odrasla oseba. Projekt bo potekal do vključno 7. 3. 2025. Da listek šteje, mora biti na njem napisano/narisano smiselno dobro delo. Veljavni bodo tudi nepodpisani listki, vendar se avtorji teh listkov ne bodo mogli potegovati za posamične nagrade. Učenci lahko v času trajanja projekta odložijo poljubno število listkov.


Ob zaključku projekta bo najaktivnejša šola (šola, ki bo zbrala največ veljavnih listkov glede na število učencev) prejela diplomo in prehodni pokal. Med podpisanimi listki bodo izbrali tudi 3, ki bodo s svojo vsebino najbolj izstopali, in avtorjem omogočili vpogled v poklic, ki jim je v tem trenutku najbolj zanimiv oz. če to iz kakršnihkoli razlogov ne bo mogoče, primerljivo nadomestno nagrado. Ker je veliko pogovora in razmišljanja o prijaznosti in medsebojni pomoči ravno toliko pomembno kot zbrani listki, bo Rotary klub po principu solidarnostni in rotarijstva vsako leto drugi sodelujoči šoli podarili tudi zahvalo finančne narave, ki jo šola porabi v skladu s potrebami ali pa otrokom zagotovi nadstandardno dejavnost.


Z opravljanjem dobrih del in razmišljanjem o tem, kako lahko nekomu pomagamo, bomo namreč poskrbeli za svetlejšo in bolj povezano prihodnost, v kateri bomo z veseljem živeli. Kar pa je glavna nagrada.

VODJA PROJEKTA: Janja Lahovnik Triplat

(Število obiskov 6)